Mitä on imukuppihieronta eli kuivakuppaus? Helsinki, Maunula

Toimipisteeseeni Helsingin Maunulassa sijaitsee lyhyen matkan ja hyvien kulkuyhteyksien päässä alueilta: Paloheinä, Torpparinmäki, Länsi-Pakila, Itä-Pakila, Oulunkylä, Patola, Postipuisto, Käpylä, Pohjois-Haaga ja Kannelmäki. Toki olet tervetullut kauempaakin. 

Imukuppihieronta jota kutsutaan myös nimillä kuppaushieronta tai kuivakuppaus on hoitomuoto, jossa käytetään muovi- tai silikonikuppeja jotka kiinnitetään iholle ja kuppeja liu`uttamalla luodaan alipaine. Tämä alipaine auttaa parantamaan verenkiertoa, lihasten joustavuutta ja kudosten elastisuutta. Imukuppihierontaa voidaan käyttää erilaisiin tarkoituksiin, kuten lihaskireyksien ja -kipujen lievittämiseen, verenkierron parantamiseen sekä kehon rentouttamiseen.

Tässä muutamia tärkeitä piirteitä imukuppihieronnasta:

Kuppien asettaminen: Hieroja asettaa kupit iholle luoden alipaineen.

Parannettu verenkierto: Imukuppihieronta auttaa parantamaan verenkiertoa alipaineen avulla. Tämä edistää ravinteiden ja hapen parempaa virtausta lihaksiin ja kudoksiin.

Lihasten rentoutuminen: Alipaineen vaikutuksesta imukuppihieronta auttaa rentouttamaan lihaksia, mikä lievittää lihaskireyttä ja -kipua.

Myofaskiaalinen vapautus: Imukuppihieronta auttaa myös myofaskiaalisen vapautuksen tavoitteissa. Se tarkoittaa lihasten ja sidekudosten käsittelyä helpottamaan liikkuvuutta ja vähentämään kipua.

Ihon väliaikainen punoitus: Imukuppihieronta voi aiheuttaa väliaikaista punoitusta iholle, joka johtuu verenkierron lisääntymisestä. Tämä on normaali reaktio eikä yleensä ole syytä huoleen.

Miksi valita imukuppihieronta?

🌟 Verenkierron parantaminen: Imukuppihieronta auttaa lisäämään verenkiertoa, mikä edistää ravinteiden ja hapen virtausta lihaksiin nopeuttaen samalla aineenvaihduntaa.

🌟 Lihasten rentoutuminen: Alipaine auttaa rentouttamaan lihaksia syvällisesti, lievittäen kireyttä ja mahdollistaen paremman liikkuvuuden.

🌟 Myofaskiaalinen vapautus: Imukuppihieronta tukee myofaskiaalisen vapautuksen tavoitteita, vähentäen jännitystä ja edistäen kehon luonnollista liikkuvuutta.

🌟 Stressin helpotus: Hoito tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden rentoutua ja irrottaa päivittäisen stressin otteesta, edistäen samalla mielen ja kehon hyvinvointia.

🌟 Ihon elvyttäminen: Imukuppihieronta parantaa ihon elastisuutta ja antaa sille terveemmän hehkun.

🌟 Kokenut ammattilainen: Luota koulutettuun hierojaan, joka hallitsee imukuppihieronnan tekniikat taitavasti ja tarjoaa yksilöllistä hoitoa tarpeidesi mukaan.

Vaikka imukuppihieronta voi olla tehokas hoitomuoto monille on tiettyjä tilanteita, joissa se ei ole suositeltavaa tai sitä tulisi välttää. Näitä tilanteita kutsutaan kontraindikaatioiksi ja ne voivat vaihdella yksilöllisesti. Imukuppihierontaa tulisi välttää tai käyttää varoen seuraavissa tilanteissa:

Raskaus

Tuoreet vammat, venähdykset akuutit kuume- ja tulehdussairaudet.

Verenohennuslääkitys (Marevan), kortisoni.

Iho on rikki tai erittäin ohut

Suonikohjuisia sääriä eikä pullottavia suonia saa hieroa.

Isot, koholla olevat luomet kierretään, samoin haavat, ihottumat ja ihosairaudet.

Anna itsellesi lupa uppoutua rentouttavaan imukuppihierontaan ja tunne, miten kehosi palautuu tasapainoon.

HUOM! Imukuppihieronta toteutetaan normi hieronnan yhteydessä!

Palvelut: Klassinen- ja urheiluhieronta, raskaushieronta, triggerpistekäsittely, kuivakuppaus/ imukuppihieronta