Tarkistaako hierojasi tämän? Helsinki, Maunula

Toimipisteeseeni Helsingin Maunulassa sijaitsee lyhyen matkan ja hyvien kulkuyhteyksien päässä alueilta: Paloheinä, Torpparinmäki, Länsi-Pakila, Itä-Pakila, Oulunkylä, Patola, Postipuisto, Käpylä, Pohjois-Haaga ja Kannelmäki. Toki olet tervetullut kauempaakin. 

Lantio on keskeinen osa ihmisen anatomiaa ja sillä on tärkeä rooli lihasongelmien sekä kehon toiminnan kannalta. Lantio liittyy kehon tasapainoon, asentoon ja liikkuvuuteen. Lantion asento on aina syytä tarkistaa hieronnan yhteydessä, sillä sillä on iso merkitys koko kehon toimintaan. Tässä muutamia tärkeitä huomioita lantion merkityksestä lihasongelmiin:

Selkäongelmat: Lantion asento ja liikkuvuus voivat vaikuttaa selkäkipuihin. Esimerkiksi lantion virheasento voi aiheuttaa epätasaista kuormitusta selälle ja aiheuttaa selkäkipuja.

Niska- ja hartiaseudun ongelmat: Lantion asento ja liikkuvuus voivat vaikuttaa ylävartalon asentoon ja lihaksiin. Jos lantio ei ole tasapainossa, se voi johtaa niska- ja hartiaseudun lihasjännitykseen ja kipuihin.

Lonkka- ja alaraajavaivat: Lantion liikkuvuus ja vakaus vaikuttavat lonkkiin ja alaraajoihin. Lantion ongelmat voivat heikentää alaraajojen toimintaa ja aiheuttaa kipua, erityisesti lonkissa, polvissa ja jaloissa.

Ryhti ja asento: Lantio vaikuttaa kehon kokonaisasentoon ja ryhtiin. Epätasapainoinen lantio voi aiheuttaa virheellistä ryhtiä ja lihasjännitystä eri puolilla kehoa.

Keskivartalon voima: Lantio on osa kehon keskivartaloa ja sen lihakset ovat tärkeitä kehon vakauden ylläpitämisessä. Lantion lihakset, kuten vatsalihakset ja pakarat ovat olennaisia tukilihaksia ja vaikuttavat koko kehon toimintaan.

Liikkuvuus ja notkeus: Lantion liikkuvuus on tärkeä tekijä monissa liikkeissä, kuten kävelyssä, juoksussa ja kyykyssä. Lantion lihakset ja liikkuvuus vaikuttavat kehon kykyyn suorittaa näitä liikkeitä oikein.

Pakaralihasten merkitys

Nykyään monet ihmiset viettävät suuren osan päivästään istuen, olipa kyseessä sitten työpaikka toimistossa, kotona tietokoneella tai television ääressä. Pitkäaikainen istuminen huonossa asennossa voi aiheuttaa selkäkipuja, erityisesti alaselässä. Tämä johtuu siitä, että istuminen aiheuttaa painetta selkärankaan sekä pakaralihasten jännittymisen. Myös riittämätön liikunta, liian intensiivinen harjoittelu sekä pakaralihasten lihasheikkous voivat aiheuttaa kireyttä. Voimakas lihasjännitys alaselässä tai pakaralihaksissa voi puristaa iskiashermoa ja aiheuttaa kipua. Kipu voi heijastua myös lonkkiin sekä jalkaan. Toki on hyvä poissulkea välilevynpullistuma tai selkäydinkanavan ahtauma sillä nämä voivat myös aiheuttaa iskiashermon puristumista ja kipua.

On suositeltavaa ottaa säännöllisiä taukoja istumisesta, seistä, venytellä, liikkua lyhyitäkin matkoja päivän aikana tai varata aika hierontaan lihaskireyksien helpottamiseksi. Hyvä lantion toiminta ja lihasten tasapaino ja elastisuus ovat keskeisiä kehon kokonaisvaltaisen toiminnan ja hyvinvoinnin kannalta.

Vähennetään istumisen haittavaikutuksia ja edistetään parempaa terveyttä sekä hyvinvointia.