Toimipisteeseeni Helsingin Maunulassa sijaitsee lyhyen matkan ja hyvien kulkuyhteyksien päässä alueilta: Paloheinä, Torpparinmäki, Länsi-Pakila, Itä-Pakila, Oulunkylä, Patola, Postipuisto, Käpylä, Pohjois-Haaga ja Kannelmäki. Toki olet tervetullut kauempaakin.
Fyysiset hoidot eivät aina riitä jos psyykkiset tekijät jätetään huomiotta.
Mielen huomioiminen fyysisissä hoitomenetelmissä on olennainen osa kokonaisvaltaista terveydenhuoltoa. Keho ja mieli ovat läheisessä vuorovaikutuksessa ja monet fyysiset oireet voivat liittyä mielen ja tunteiden tilaan. Tämä pätee esimerkiksi kipuihin, stressiin, unihäiriöihin ja muihin terveysongelmiin. Alitajuiset ajatukset voivat vaikuttaa monin eri tavoin fyysiseen kehoon. Vaikutukset voivat tulla esille esimerkiksi stressin, terveysongelmien tai käyttäytymisen muutosten kautta.
Tiettyjen ajatusten tai uskomusten esiintyminen voi toimia triggerinä ja aiheuttaa mielialan laskua tai stressireaktion. Mielen triggerit ovat tilanteita, tapahtumia, ajatuksia tai ärsykkeitä, jotka saattavat laukaista voimakkaita reaktioita tai tunteita. Alitajuiset ajatukset ja uskomukset ohjaavat 95% toiminnastamme, vaikka emme ole tietoisia niiden olemassaolosta. Tietoisuus omista alitajuisista uskomuksista ja niiden mahdollisista vaikutuksista fyysiseen hyvinvointiin voi auttaa tunnistamaan yhteyksiä mielen ja kehon välillä. Ymmärrys mielen ja kehon yhteydestä antaa meille mahdollisuuden huolehtia kokonaisvaltaisesti itsestämme. Tasapainoisen mielen ja terveen kehon ylläpitäminen on keskeistä hyvinvoivan elämän saavuttamisessa.
Tiedostamaton stressi viittaa stressitekijöihin tai tuntemuksiin, jotka vaikuttavat yksilöön ilman, että hän on täysin tietoinen niistä. Nämä stressitekijät voivat juontaa juurensa menneisyydestä, alitajunnasta tai syvemmistä tunnekerroksista. Tiedostamaton stressi saattaa ilmetä erilaisina fyysisinä tai psyykkisinä oireina ilman selkeää syytä.
Tässä on joitakin tapoja, joilla alitajunta voi vaikuttaa fyysiseen terveyteen:
Stressin vaikutus: Alitajunta tallentaa menneisyyden kokemuksia ja tunteita. Jos nämä kokemukset liittyvät stressiin, ne vaikuttavat stressihormonien vapautumiseen, mikä puolestaan vaikuttaa kehon toimintaan. Korkea stressitaso tai paineet voivat toimia triggerinä, laukaisten esimerkiksi ahdistuksen, ärtyneisyyden tai pelon tunteita, päänsärkyä, lihasjännitystä, unihäiriöitä, ruoansulatusongelmia sekä fysiologisia reaktioita, kuten lisääntyneen sydämen sykkeen ja korkeamman verenpaineen.
Kiputilat: Alitajunta voi vaikuttaa kipukokemuksiin. Esimerkiksi pitkittyneet stressireaktiot voivat aiheuttaa lihasjännitystä, mikä voi johtaa kipuihin eri puolilla kehoa.
Unen laatu: Alitajunta vaikuttaa uneen ja unen laadulla on merkittäviä vaikutuksia fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen.
Immuunijärjestelmän toiminta: Stressi ja mielentila vaikuttavat immuunijärjestelmän toimintaan. Pitkittynyt stressi heikentää immuunipuolustusta ja lisää alttiutta sairauksille.
Autonomisen hermoston säätely: Alitajunta vaikuttaa autonomisen hermoston toimintaan, joka säätelee kehon automaattisia toimintoja, kuten sydämen sykettä, hengitystä ja ruoansulatusta.
On tärkeää pitää mielessä, että keho ja mieli ovat yhteydessä toisiinsa. Fyysisen ja psyykkisen terveyden ylläpito vaatii kokonaisvaltaista lähestymistapaa ja on tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen arvioi yhdessä Sinun kanssasi fyysisiä sekä psyykkisiä näkökohtia hoitosi suunnittelussa ja toteutuksessa.
Saavutetaan psykofyysinen tasapaino yhdistämällä mielen ja kehon voima
Palvelut: Ratkaisukeskeinen valmennus, klassinen- ja urheiluhieronta, raskaushieronta, triggerpistekäsittely, kuivakuppaus/ imukuppihieronta